Vrijblijvend hypotheekadvies aanvragen

De tarieven voor hypotheekadvies vallen in twee grote groepen uiteen, rechtstreeks bij de banken en via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Welke past het beste bij uw situatie?

Vul het formulier in om een hypotheekadviesgesprek aan te vragen. Bij Startershypotheek is het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

Inkomensgegevens
Contact gegevens

Startershypotheek heeft een klantwaardering van
9,4 / 10

Op basis van 561 reviews

Startershypotheek
Fascinatio Boulevard 1158, 2909VA Capelle aan den IJssel
 0886643878 (werkdagen 09:00-17:00)
 KVK: 61798878
 AFM: 12044965

Rechtstreeks bij de bank

Een bank heeft maar één mogelijkheid tot het verstrekken van een hypotheek er is dus maar een soort oplossing voor uw hypotheek. Vaak is het ook nog zo dat zij willen dat u bij hun op kantoor komt waardoor zij kosten besparen aan reistijd en reiskosten. Hierdoor kunnen zij in hun advieskosten lager uit vallen. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de kosten maar ook om de beste hypotheek, want dit kan maandelijks een voordeel opleveren. Dus advieskosten en de beste hypotheek zouden van elkaar kunnen verschillen.

Via een onafhankelijke hypotheekadviseur

Een onafhankelijk hypotheekadviseur is vaak bereid om u thuis te bezoeken, ook buiten de kantoortijden. U hoeft dus geen extra vrije dagen op te nemen en heeft op deze manier vaak een uitgebreidere service dan wanneer u rechtstreeks bij een bank aanklopt.

Een onafhankelijk adviseur kan u een veel breder scala van producten aanbieden waarmee u natuurlijk de kans heeft dat u een financieel gunstigere hypotheek krijgt. Dan is de vraag als het advies hogere kosten heeft en u deze doorberekent of u dan per saldo niet beter af bent.

Waar doet u goed aan?

Het is vrij eenvoudig om vooraf de aanbieders van een hypotheekadvies te beoordelen. De AFM heeft bepaald dat iedereen die een hypotheek advies geeft van tevoren het navolgende op moet geven:

  • Wat rekent hij voor het advies
  • Geeft hij een onafhankelijk advies? Kan hij u een beperkt aantal verstrekkers adviseren of een onbeperkt aantal geldverstrekkers?

Dit document is een standaard document en wordt een Dienstverleningsdocument genoemd. Vaak kunt u deze document al via google op internet raadplegen. Onderstaand een tweetal voorbeelden van zo'n document:

Van een bank
Van een onafhankelijke hypotheekadviseur

Kosten online hypotheken, een nieuw fenomeen

Wij hebben onderzoek gedaan naar het nieuwe fenomeen online hypotheken. Over het algemeen bent u met afsluitkosten zo'n € 1200,- goedkoper uit, dit is exclusief de belasting besparing.

Online hypotheekadvies vraagt een grote inspanning van u als cliënt. De adviseur kan u minder makkelijk bijpraten en iets uitleggen. De verwachte besparing kan dus een stress volle situatie creëren als u meer begeleiding nodig heeft. De regels die hiermee gepaard gaan zijn zeer uitgebreid.

Er zijn nog niet veel verschillende aanbieder van online hypotheken. Hier zitten verschillende banken en onafhankelijke hypotheekadviseurs tussen.

Pas op! Men geeft vaak alleen de kosten op voor het hypotheekadvies, maar in veel gevallen komen daar nog andere kosten bij, zoals: Advieskosten voor de overlijdingsdekking en de advieskosten voor het de verzekering tegen het wegvallen van het inkomen.


Bereken uw advieskosten

Wat de kosten worden van een adviesgesprek hangt dus af van de aanbieder. Via het formulier kunt u aanvragen hoeveel de kosten zijn voor uw situatie. Dit is natuurlijk geheel gratis en vrijblijvend.

DISCLAIMER: Dit formulier wordt verzorgd door Starterslening.nl B.V. Hiermee heeft u de gelegenheid om berekeningen uit te voeren. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van algemene uitgangspunten en door u ingevoerde gegevens en kunnen afwijken van de voor u geldende omstandigheden. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend ter indicatie en er kunnen geen rechten ontleend worden. Starterslening.nl B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel de uitkomst daarvan. Starterslening.nl B.V is als vergunninghouder ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12044965 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) onder nummer 61798878.