Direct rentemiddeling berekenen

Veel woningbezitters betalen op dit moment een veel te hoge rente omdat zij jaren geleden een hypotheek afgesloten hebben met vrije lange rente vaste periode, wat nu een relatief hoog rentepercentage blijkt te zijn. Omdat de rente nu zeer laag is willen deze mensen ook graag profiteren van de lage rente van dit moment. Dit kan op de volgende manieren:

  • Hypotheek oversluiten
  • Rentemiddeling
Inkomensgegevens
Contact gegevens

Startershypotheek heeft een klantwaardering van
9,4 / 10

Op basis van 561 reviews

Startershypotheek
Fascinatio Boulevard 1158, 2909VA Capelle aan den IJssel
 0886643878 (werkdagen 09:00-17:00)
 KVK: 61798878
 AFM: 12044965

Geen boete bij rentemiddeling

Bij rentemiddeling wordt het renteverschil (tussen de lopende hypotheek en de nieuwe hypotheekrente) niet afgekocht. Er is dus geen boeterente verschuldigd.

Het verschil in rente en de nog niet verstreken looptijd wordt door berekend in de nieuwe hypotheekrente. Het verschil van de rentes kunt u berekenen via onderstaand formulier. Er wordt uitgerekend hoeveel rente u nog zou moeten betalen met de oude hoge rente. Daarnaast worden de nieuwe kosten berekend met de lage rente over de nog te voltooien periode. Deze twee bedragen worden bij elkaar opgeteld en gedeelt door het aantal jaren.

Boeterente bij oversluiten

Als u de hypotheek gaat oversluiten dan betaald u boeterente, deze boeterente kan behoorlijk hoog oplopen. Als u deze rente niet uit eigen zak kunt betalen dan zal u dit mee moeten financieren op uw bestaande hypotheek. Omdat u opnieuw wordt getoetst wat betreft het inkomen kan het zo zijn dat het nieuwe hypotheekbedrag te hoog is voor uw inkomen. Hierbij komt nog dat vaak de waarde van het huis niet voldoende is om de nieuwe verhoogde hypotheeksom te kunnen verkrijgen. Door de nieuwe regels zit u verstrikt in u huidige hypotheek en komt hier niet meer uit.

DISCLAIMER: Dit formulier wordt verzorgd door Starterslening.nl B.V. Hiermee heeft u de gelegenheid om berekeningen uit te voeren. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van algemene uitgangspunten en door u ingevoerde gegevens en kunnen afwijken van de voor u geldende omstandigheden. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend ter indicatie en er kunnen geen rechten ontleend worden. Starterslening.nl B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel de uitkomst daarvan. Starterslening.nl B.V is als vergunninghouder ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12044965 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) onder nummer 61798878.