Direct maximale Startershypotheek berekenen

Bereken direct wat u maximaal kunt lenen voor het kopen van uw woning met een Startershypotheek. U ontvangt direct na het versturen de uitslag van de berekening in uw e-mail.

Er zijn een aantal vragen waar u waarschijnlijk antwoord op wilt hebben.

 • Wat kunt u maximaal lenen voor uw (eerste) hypotheek?
 • In welke prijsklasse kunt u een woning kopen?
 • Welke maandlasten kunt u verwachten?
 • Welke hypotheekvorm past het best bij uw situatie?

Het is mogelijk dat er contact met u wordt opgenomen om de volledigheid van de berekening te controleren.

Inkomensgegevens
Contact gegevens

Startershypotheek heeft een klantwaardering van
9,4 / 10

Op basis van 561 reviews

Startershypotheek
Fascinatio Boulevard 1158, 2909VA Capelle aan den IJssel
 0886643878 (werkdagen 09:00-17:00)
 KVK: 61798878
 AFM: 12044965

Na de berekening krijgt u de uitslag in uw e-mail. Wat staat er precies in deze e-mail en kunt u hierna verwachten?

 • Maximale hypotheek (met NHG).
  De maximale hypotheek die u kunt krijgen voor het opgegeven inkomen. Dit bedrag valt onder de NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Dit is een veilige en verantwoorde financieringscontructie voor voordelige hypotheken voor het kopen of verbouwen van een woning. Hierbij profiteert u van een aantrekkelijke hypotheekrentekorting plus een bescherming indien u onverhoopt uw maandlasten niet meer kunt betalen.
 • Maximale koopsom (met NHG).
  De maximale koopsom waarvoor u een woning kunt kopen. Doordat er bij bestaande bouw nog kostenkoper bij komt, kunt u niet het gehele hypotheek bedrag gebruiken voor de koopsom.
 • Maandlasten (bruto)
  De bruto maandlasten voor de maximale hypotheek (met NHG).
 • Maandlasten (netto)
  De netto maandlasten voor de maximale hypotheek (met NHG). Dit zijn de maandlasten waar de hypotheekrente aftrek al vanaf is gegaan.
 • Toetsrente
  De rente die gebruikt is in de berekening.

Het kan voorkomen dat u zoveel verdiend dat u boven de NHG grens kunt lenen. Dit betekend dat u dus meer hypotheek kunt krijgen, maar niet meer onder de bescherming valt van de NHG. Dit wordt apart vermeld.


Starter

Als u een starter bent op de woningmarkt, kunt u in aanmerking komen voor de Startershypotheek. Dit betekend dat u, bijvoorbeeld met de starterslening, tot wel 20% extra kunt lenen van de benodige financiering.

U krijgt de uitslag voor hoeveel starterslening u in aanmerking komt. Wat houdt de starterslening in en wat zijn de voorwaarden? Lees hier meer.

DISCLAIMER: Dit formulier wordt verzorgd door Starterslening.nl B.V. Hiermee heeft u de gelegenheid om berekeningen uit te voeren. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van algemene uitgangspunten en door u ingevoerde gegevens en kunnen afwijken van de voor u geldende omstandigheden. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend ter indicatie en er kunnen geen rechten ontleend worden. Starterslening.nl B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel de uitkomst daarvan. Starterslening.nl B.V is als vergunninghouder ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12044965 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) onder nummer 61798878.