Vraag en Antwoord

Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen over hypotheken, startershypotheken, starterleningen en meer!

Wat heeft de adviseur nodig ter voorbereiding van een adviesgesprek.96268 × bekeken

Als je een adviesgesprek wil hebben dan ontvang je van ons een email met wat wij minimaal nodig hebben om je van dienst te zijn. Wanneer u een adviesgesprek via deze website aanvraagt dan krijgt u van ons bericht welke documenten u bij de hand moet hebben om het gesprek zo succesvol te laten verlopen. Wij hebben altijd inkomensgegeven nodig en eventueel gegevens over het huis en de gegevens over uw nationaliteit.

Meer informatie

Hoeveel maximaal lenen als starter92764 × bekeken

De maximale startershypotheek hangt onder andere af van uw inkomen, vermogen, kredieten, de hypotheekrente, de hypotheekvorm, koopsom, en eventuele kortingen/subsidies waar u gebruik van kunt maken.

Meer informatie

Kosten bij aankoop eerste woning78240 × bekeken

Onder andere de aankoopprijs, meerwerk/verbeterkosten, notariskosten, bemiddelings- en advieskosten, hypotheekafsluitkosten en overdrachtsbelasting.

Meer informatie

Kosten financiële berekeningen71932 × bekeken

De financiële berekeningen op deze website zijn geheel gratis en kostenloos te gebruiken door consumenten op basis van fair-use. Professionals (zoals intermediairs) betalen echter een vergoeding om gebruik te mogen maken de consumententools.

Meer informatie

Belastingvoordeel bij woningaankoop71492 × bekeken

Eigenwoningbezitters profiteren van de hypotheekrenteaftrek, waardoor u tot wel 50% van uw rentelasten terug kunt krijgen van de belastingdienst. U dient wel een hypotheekvorm te kiezen waarbij u ook maandelijks aflost.

Meer informatie

Kosten financieel adviesgesprek69452 × bekeken

Het aanvragen van advies via deze website is geheel gratis en vrijblijvend. Op het adviesgesprek zelf krijgt u meer informatie over de eventuele kosten verbonden aan de verdere advisering en bemiddeling door de betreffende adviseur, als u dat wilt.

Meer informatie

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)50097 × bekeken

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgt u tot enkele tienden procenten korting op uw hypotheekrente en hebt u meer zekerheid dat u uw hypotheeklasten kunt betalen wanneer het financieel even tegen zit.

Meer informatie

Gemeente voert (nog) geen Starterslening49221 × bekeken

Steeds meer gemeenten voeren een Starterslening. Wanneer uw gemeente nog geen Starterslening heeft, kunt u een reguliere Startershypotheek overwegen, of u aanmelden voor de gratis nieuwsbrief voor een melding zodra er wel Starterslening is.

Meer informatie

Onafhankelijk advies47638 × bekeken

Wij raden aan om altijd onafhankelijk financieel advies in te winnen. Deze website werkt uitsluitend samen met zulke onafhankelijke tussenpersonen. Wij krijgen dan ook geen voorgoeding van geen enkele productvoerder of regelingverstrekker.

Meer informatie

BKR-notering35943 × bekeken

Wanneer u een negatieve BKR-codering heeft, kunt u tot 5 jaar nadat uw betalingsachterstand is ingelopen geen Startershypotheek meer krijgen. Wel bestaan er financieringsconstructies zoals huizenlease waardoor u korter dan 5 jaar hoeft te wachten.

Meer informatie

Maximale hypotheek berekenen

Inkomensgegevens
Contact gegevens