Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Met een klimaathypotheek (ook wel duurzame hypotheek of groene hypotheek) leen je geld tegen een aantrekkelijke rente voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een eigen woning.

In maart 2007 introduceerde Rabobank deze nieuwe hypotheekvorm.

Bij deze hypotheekvorm kun je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een eigen woning. Zo heb je een dubbel financieel voordeel: een lagere rente over dat deel van de hypotheek dat bestemd is voor duurzaamheid en structureel een lagere energierekening.

De rentekorting krijg je over dat deel van de hypotheek dat gebruikt wordt voor een milieuvriendelijke verbouwing, bijvoorbeeld voor het laten zetten van dubbel glas, het isoleren van een dak, om een oude ketel te vervangen of om zonnecollectoren te plaatsen. Je kunt rekenen op een rentekorting van maximaal 1%. De hypotheekrente bedraagt momenteel zo'n 4,5 à 5%. Vooral kopers van milieuvriendelijke nieuwbouwwoningen zullen naar verwachting fors gaan profiteren van de klimaathypotheek.

Fortis heeft in België al dergelijke leningen geïntroduceerd. Eén op de vijf verbouwingen blijkt goed voor het milieu. Zo stimuleren aanbieders van klimaathypotheken dat huizenbezitters extra duurzame maatregelen nemen. En dat is goed voor het milieu. Op dit moment prijst Rabobank zijn Klimaathypotheek aan in een tv-commercial. Maar ook Triodos, ASN en Fortis bieden al een Klimaathypotheek.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen