Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Klimaathypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 april 2020

Met een klimaathypotheek (ook wel duurzame hypotheek of groene hypotheek) leen je geld tegen een aantrekkelijke rente voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een eigen woning.

In maart 2007 introduceerde Rabobank deze nieuwe hypotheekvorm.

Bij deze hypotheekvorm kun je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een eigen woning. Zo heb je een dubbel financieel voordeel: een lagere rente over dat deel van de hypotheek dat bestemd is voor duurzaamheid en structureel een lagere energierekening.

De rentekorting krijg je over dat deel van de hypotheek dat gebruikt wordt voor een milieuvriendelijke verbouwing, bijvoorbeeld voor het laten zetten van dubbel glas, het isoleren van een dak, om een oude ketel te vervangen of om zonnecollectoren te plaatsen. Je kunt rekenen op een rentekorting van maximaal 1%. De hypotheekrente bedraagt momenteel zo'n 4,5 à 5%. Vooral kopers van milieuvriendelijke nieuwbouwwoningen zullen naar verwachting fors gaan profiteren van de klimaathypotheek.

Fortis heeft in België al dergelijke leningen geïntroduceerd. Eén op de vijf verbouwingen blijkt goed voor het milieu. Zo stimuleren aanbieders van klimaathypotheken dat huizenbezitters extra duurzame maatregelen nemen. En dat is goed voor het milieu. Op dit moment prijst Rabobank zijn Klimaathypotheek aan in een tv-commercial. Maar ook Triodos, ASN en Fortis bieden al een Klimaathypotheek.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen