Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Bankspaarhypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 april 2020

Het bedrag dat je fiscaal voordelig bij elkaar hebt gespaard gebruik je om de hypothecaire lening terug te betalen.

De bankspaarhypotheek is op 1 januari 2008 geïntroduceerd. Bij banksparen kan je bij een bank of een beleggingsinstelling op een geblokkeerde rekening een bedrag fiscaal bijeen 'sparen' voor de aflossing van jouw hypotheek. Doordat er een vrijstelling in de wet wordt opgenomen voor deze vorm van 'sparen' betaal je geen inkomstenbelasting over het opgebouwde aflossingskapitaal als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Dit scheelt jou ontzettend veel geld.

Bij sparen of beleggen via een 'kapitaalverzekering eigen woning' (KEW) is vaak een overlijdensrisicoverzekering inbegrepen. Dit is bij banksparen niet het geval. Indien je het overlijdensrisico moet of wilt verzekeren, kan dat via een losse overlijdensrisicoverzekering naast het "bankspaarproduct". Bij veel bankspaarproducten zal de mogelijkheid om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten worden aangeboden in combinatie met het product zelf.

Voordelen bankspaarhypotheek

-Minder kosten -Hoge afkoopwaarde -Garantie over het op te bouwen kapitaal -Mogelijkheid tot onbelaste vermogensopbouw

Nadelen bankspaarhypotheek

Er zijn geen noemenswaardige nadelen aan het afsluiten van een bankspaarhypotheek.

Doelgroep bankspaarhypotheek

De bankspaarhypotheek is bedoeld voor starters die met zekerheid fiscaal voordelig een bedrag bij elkaar willen sparen om hun hypotheek af te lossen. Hoewel het bij een aantal hypotheekverstrekkers ook mogelijk is om fiscaal voordelig te beleggen, hoef je daar geen gebruik van te maken als je de 100% opbouwzekerheid wilt behouden.

Fiscale gevolgen

De kapitaalsverzekering bij je bankspaarhypotheek is aan meer regels gebonden en is daardoor niet automatisch belastingvrij. De uitkering van een nieuwe kapitaalsverzekering - gekoppeld aan je eigen woning - blijft onbelast, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Wordt er niet aan de voorwaarden voldaan, dan wordt de opbouw van het kapitaal als vermogen gezien in box III en zal jaarlijks belast worden.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen