Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hybride hypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 april 2020

Een hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en beleggingshypotheek, waarbij u tussentijds kunt wisselen tussen meer sparen en/of meer beleggen.

Een hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en beleggingshypotheek waarbij u de mogelijkheid krijgt om, afhankelijk van de beleggingsmarkt te kunnen wisselen tussen sparen en beleggen. Vindt u het leuk om regelmatig de beurs te analyseren en daarmee uw voordeel te kunnen doen, dan is de hybride hypotheek u op het lijf geschreven.

De hybridehypotheek wordt gekenmerkt door de vrije keuze tussen sparen en beleggen. Voorziet u een slechte beursperiode dan spaart u en andersom belegt u. Tijdens de looptijd betaalt u rente en premie. Afhankelijk van het beursklimaat beslist u of deze premie wordt belegd of wordt gestort op de spaarhypotheekrekening.

Voordelen Hybride Hypotheek

Grote flexibiliteit. U kunt per inleg bepalen wat u wilt doen. Wilt u sparen, dan spaart u. Wilt u beleggen, dan belegt u. Maar let op, het gaat hier steeds om de inleg die u nog moet doen. Het switchen van het gehele kapitaal ligt meestal moeilijker, maar dit verschilt per aanbieder.

Nadelen Hybride Hypotheek

Een nadeel van een hybride hypotheek is de bewerkelijkheid. U moet aardig verstand hebben van sparen, beleggen en de economische vooruitzichten om steeds de goede keuzes te maken. Dit kan ervoor zorgen dat uw beslissingen op de korte termijn gebaseerd zijn, terwijl uw hypotheek een lange termijn aangelegenheid is.

Doelgroep Hybride Hypotheek

De hybride hypotheek is interessant wanneer u beleggen interessant vindt, maar ook realistisch genoeg bent om te zien dat het ook weleens minder kan gaan met de beurskoersen. Een switch naar sparen biedt u dan meer zekerheid. Hiervoor moet u wel goed op de hoogte zijn en blijven van actuele economische ontwikkelingen. Sparen kan tevens zorgen voor lagere rendementen wanneer de beurskoersen wel omhoog schieten. Ons inziens is de hybride hypotheek een product voor iets hoger opgeleiden met een goed financieel toekomstperspectief. Bij de hybride hypotheek wordt u geconfronteerd met bonussen en boeterentes. Hiernaast zijn de constructies en voorwaarden behoorlijk ingewikkeld.

Fiscale gevolgen

De hybride hypotheek geeft in feite geen extra beperkingen of mogelijkheden in het nieuwe belastingplan.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen