Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Krediethypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 april 2020

Bij een krediethypotheek (ook wel couranthypotheek of opeethypotheek) kunt u tussentijds tot het afgesproken maximumbedrag opnemen en aflossen.

De krediethypotheek wordt ook wel rekening couranthypotheek genoemd. U spreekt met de bank een maximaal te lenen bedrag af. U mag tot dit afgesproken maximum opnemen. Er wordt alleen over het opgenomen bedrag rente betaald. Heeft u tijdelijk weer geld over, dan kunt u dit weer aflossen en daalt uw maandbedrag. De krediethypotheek is vooral bij zelfstandig ondernemers populair.

Tijdens de duur van de hypotheek kunt u, indien nodig extra geld opnemen wanneer u dit nodig heeft. Neemt u geld op, dan betaalt u over het extra opgenomen bedrag rente.

Voordelen Krediethypotheek

Bij een krediethypotheek leent u extra geld via uw hypotheek. Dit geeft een bepaalde vrijheid en extra mogelijkheden. Vaak is lenen via uw hypotheek goedkoper dan via een persoonlijke lening. Ook kunt u binnen de vastgestelde grenzen, in krappe maanden, de te betalen rente bij laten schrijven op uw hypotheekschuld.

Nadelen Krediethypotheek

Wanneer u geld opneemt verhoogt u uw hypotheekschuld. Uw maandlasten zullen dus stijgen. Bij een krediethypotheek moet u de ruimte hebben om deze variabele maandlasten aan te kunnen. Tevens kunt u de rente van het geld dat u extra opneemt, wanneer u dit geld niet in uw huis investeert, bijna niet meer van de belasting aftrekken.

Doelgroep Krediethypotheek

Een krediethypotheek is interessant voor bestaande huizenbezitters met een grote overwaarde op hun woning en de behoefte aan extra geld. De Krediethypotheek is daarom niet echt geschikt voor starters op de koopwoningmarkt.

Fiscale gevolgen

De krediethypotheek geeft in feite geen extra beperkingen of mogelijkheden in het nieuwe belastingplan.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen