Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Spaarhypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 april 2020

U betaalt de hypothecaire lening terug van het totale gespaarde bedrag.

De spaarhypotheek is een leningvorm waarbij een levensverzekering gecombineerd wordt met een hypothecaire geldlening. U spaart via de levensverzekering voor de aflossing ineens aan het einde van de looptijd. U betaalt maandelijks een rente en een premie. Deze premie bestaat uit een spaarpremie en een risicopremie.

Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheekschuld afgelost met de uitkering van de spaarverzekering.

Tijdens de gehele looptijd van de spaarhypotheek betaalt u naast rente een premie voor de spaar-verzekering. Wanneer de rente tussendoor stijgt, daalt uw spaarpremie en vice versa.

Voordelen Spaarhypotheek

Bij de spaarhypotheek bent u er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Dit geeft zekerheid. Het opgebouwde kapitaal is geheel belastingvrij, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beleggingshypotheek. Bij een hoge hypotheekrente is de spaarhypotheek extra interessant, omdat de rente die u ontvangt dan ook hoger is en dus de spaarpremie lager is. Dit weegt op tegen de hogere hypotheekrente, omdat deze aftrekbaar is van de belastingen.

Nadelen Spaarhypotheek

Met de spaarhypotheek kent men weinig vrijheid en geen mogelijkheden om van het opgebouwde kapitaal iets over te houden.

Doelgroep Spaarhypotheek

Veel starters kiezen van oudsher voor een spaarhypotheek. Echter met de huidige hypotheekrente en mogelijke rendementen op de aandelenbeurzen kiezen velen toch liever voor de extra mogelijkheden van de beleggingshypotheek.

Fiscale gevolgen

In de mogelijkheden van de spaarhypotheek is door het kabinet fors gesnoeid. De spaarhypotheek blijft echter meedraaien in de kopgroep van populaire hypotheken.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen