Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Tophypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 april 2020

Een tophypotheek is een hypotheek ter hoogte van meer dan 90% van de executiewaarde van de woning.

Bij een tophypotheek leen je meer dan 90% van de executiewaarde van de woning, zodat je (een deel van) de aankoopsom van de woning plus de bijkomende kosten kunt betalen uit de hypotheek. Het gedeelte van de tophypotheek boven de 100% van de vrije verkoopwaarde van de woning dient in 7 jaren verplicht te worden afgelost.

Omdat het risico voor de bank groter is dat de hypotheeknemer bij gewijzigde omstandigheden (zoals werkloosheid of negatieve marktontwikkelingen) moeilijkheden krijgt met het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten, liggen de hypotheekrentetarieven voor tophypotheken doorgaans enkele procentpunten hoger dan hypothecaire leningen tot 90% van de executiewaarde.

Een tophypotheek is interessant voor starters op de woningmarkt, omdat zij niet de aankoopsom plus de bijkomende kosten gespaard hoeven te hebben. Bij een hogere hypotheek kan tevens meer hypotheekrente fiscaal afgetrokken worden.

Alternatieven op een tophypotheek is bijvoorbeeld een hypotheek met hulp van ouders, hypotheek met (starters)subsidie, of een woning met aankoopkorting.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen